Zenebutik

1989. november
A Dél-koreai „nyitásnak” köszönhető, hogy az ott megrendezett Olimpia után a Magyar Televízió meghívást kapott. Örömmel dolgoztunk együtt a kinti kollegákkal, akik archívumuk mellett két műsorvezető hölggyel hitelesítették műsorunkat. Sok – akkor még számunkra ismeretlen – technikai újdonsággal is találkoztunk, meg olyan érdekességekkel például, hogy himnuszuk feldolgozásában nemcsak a nevezetes tájak, hanem életképek, sőt, a hagyományok is megjelennek. Zenetörténészként örömmel fedeztem fel népzenei áthallásokat, és azt, hogy a zeneoktatásnak köszönhetően már operaénekes világsztárokkal is büszkélkedhetnek. Egzotikus zenei utazásra invitáljuk nézőinket! (Juhász Előd)

1982-től minden vasárnap délelőtt 11-kor megjelent a képernyőn a pillangós logó, és az a legendás zenei műsor, ahol Mozart és az Abba, Szvjatoszlav Richter és Angus Young tökéletesen megfér egymás mellett, sőt!

A műsorvezetőt a nézők 1963-ban ismerhették meg Kodály Zoltán társaságában, Juhász Előd 2002-ig minden vasárnapi ebéd előtt köszöntötte a nézőket, és tette a Zenebutikot a 80-90-es évek legendás zenei magazinjává.

Zenebutik az M3-on minden vasárnap délelőtt 11 órakor!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Zenebutik, Juhász Előd
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2013/12/71000-1024x685.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább