Ma reggel

A keddi adás tartalmából:

Meglepő adatok- sajtóértesülések szerint áfacsalás útján kerül a boltokba a cukor nyolcvan- kilencven százaléka. A cég termelési vezérigazgatója egy interjúban azt állította egy Szlovákiába átpapírozott kamionon akár kétmillió forint hasznot is hozhat a csalóknak. Áfatechnikákról az adóhatóság elkerülése céljából Vámosi Nagy Szabolccsal….

Miért ülnek a pártállami iratokon? Ezt kérdezte Rétvári Bence KDNP alelnök a szocialistáktól. Ha nincs titkolnivalójuk, akkor adják át a közlevéltáraknak a birtokukban lévő több ezer dokumentumot. Ellenkező esetben úgy tűnhet, hogy az MSZP-nek és politikusainak rejtegetnivalójuk van az állampárti időszakkal kapcsolatosan… lesz e hatása szavainak…amikor az ellenzék pedig azzal üt vissza, hogy a kormány halogatja a múlttal való leszámolást.

A nevelés nem szolgáltatás, hanem szolgálat- Klebelsberg ösztöndíjakkal jutalmazták az elhivatott pedagógushallgatókat. A kormány célja a tanári, tanítói szakma megbecsülésének növelése. Balog Zoltán miniszter szerint ez ott kezdődik hogy nem szakmának, hanem hivatásnak nevezik. Vendégünk az emberi erőforrások minisztere.

Tovább folyik az alkudozás a baloldalon és noha nagy a hallgatás, úgy tűnik, a legnehezebb kérdést hagyták a legvégére- mi legyen Gyurcsány Ferenccel. Hogyan látja a volt miniszterelnök szerepét most Szanyi Tibor, aki még néhány hónapja is zakkant bolsi milliárdosnak titulálta őt. Rekontrá-ban: Szanyi Tibor.

Olvasson tovább