Közbeszéd: Bűn és bűnhődés

– Légtérvédelem. A magyar Gripenek mostantól a vadászrepülőkkel nem rendelkező Szlovénia légterének védelmét is ellátják. Erről írt alá megállapodást a két ország honvédelmi minisztere a kecskeméti légibázison. A stúdióban Hende Csaba miniszter.

– Tematikus nap Paksról. A tavaszi ülésszak első hetében tematikus parlamenti nap megtartását kezdeményezi a Paksi Atomerőmű bővítéséről Szili Katalin. A független országgyűlési képviselőt a devizahitelezésben alkalmazott hibás banki gyakorlat feltárása érdekében benyújtandó törvényjavaslatáról is kérdezzük.

– „Pofátlan ötlet?” Meghökkentette a román közvéleményt Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök javaslata, amely szerint egyfajta autonómiát kapnának a megye északi részén többségben élő románok. Székelyföldi stúdiónkban a politikus arról is beszél, hogy ki vagy kik állhatnak korrupció gyanúja miatt tavaly ősszel ellene indított eljárás és támadások mögött.

– Bűn és bűnhődés. 14 év elteltével kerülhet pont az ír gázoló ügyére. Francis Tobin hosszas jogi procedúra után, a héten Magyarországon megkezdett fogházbüntetését hazájában tölti majd le, és úgy tudni nem kér kegyelmet sem. Stúdiónkban Zoltai Bence, a 2000-ben Leányfalunál elgázolt kisgyermekek édesapja.

  • Műsorvezető: Süveges Gergő
  • Szerk. vezető: Hajdú Gábor
  • F. szerkesztő: Tótfalusi András

Olvasson tovább