KERESÉS

Téli Olimpia - Megnyitó

A szocsi téli olimpia nyitóünnepségről eddig nem szivárogtak ki részletek, és Vitalij Mutko orosz sportminiszter is csak annyit mondott a tájékoztatóján, hogy a ceremónia lenyűgöző lesz. Örömmel nyugtázta, hogy sem a műsorban résztvevők, sem a próbákon járt szurkolók nem tettek közzé felvételeket a műsorról az interneten, és így a ceremónia meglepetés lesz a világ számára.

A rendezvény közép-európai idő szerint 17 óra 14 perckor kezdődik a Fist Olimpiai Stadionban, a megnyitó ünnepséget élőben közvetíti az M1 és a telesport.hu.

Áder János köztársasági elnök részt vesz a szocsi téli olimpia ma esti ünnepélyes megnyitóján. A Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóirodájának pénteki közlése szerint az államfő - akit oroszországi útjára elkísér felesége, Herczegh Anita is - az esti program után szombaton találkozik a tizenhat magyar olimpikonnal a tengerparti olimpiai faluban.

Oroszország még soha nem rendezett ilyen jellegű világeseményt, a Szovjetunióban, Moszkvában volt már nyári olimpia 1980-ban. A sporttörténelem legköltségesebb téli olimpiáján 15 sportág 98 számában hirdetnek érmeseket. A szocsi téli olimpia nemcsak a költségei miatt, hanem az olimpiai fáklya útját tekintve is rekorder: a láng a történelem leghosszabb túráját teszi meg, olyan helyszíneket érintve, mint az Északi-sark és a világűr.

A XXII. téli olimpiai játékokról, hírekről és érdekességekről bővebben a telesport.hu oldalon olvashatnak.