Önkénteseket vár a TeSzedd!


Idén is lesz Te Szedd! országos szemétgyűjtési akció. A 2014-es projekt több újdonsággal szolgál, az eddigiekhez képest például két nappal tovább tart majd. Török Szabolcs, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szóvivője az M1 Ma Reggel című műsorában többek között arról is beszámolt, szervezetük ezúttal az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretén belül szervezi meg az eseményt.

Nemzetközi keretek között rendezik meg idén Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akciót. Az eseményt most az Európai Bizottság „Tisztítsuk meg Európát!” elnevezésű programjának részeként szervezi meg az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. Az együttműködés keretében május 10-én 28 európai országban tartanak egyszerre a hazaihoz hasonló szemétgyűjtési akciót. A TeSzedd! ugyanakkor minden korábbinál hosszabb ideig tart majd: az akciók május 9-11-e között zajlanak.

„Változik a szemlélet: piackutatásaink azt mutatják, hogy a társadalom felfogta a halmozódó szemét problémáját, s kialakult egy egyetértés azzal kapcsolatban, hogy ezt kezelni kell. A cselekvés hiányával van még gond, ám a TeSzedd! ösztönzőleg hathat az emberekre” – mondta a Ma Reggelben Török Szabolcs. Hozzátette, az akció közösségformáló erővel bír, s a benne való részvétel különösen hasznos lehet a 2016-ban vagy azt követően érettségizők számára, az érintettek ugyanis beleszámolhatják azt a közösségi szolgálatuk teljesítésébe.

A szóvivő a műsorban megemlítette, akik csatlakozni szeretnének a mozgalomhoz, azok attól függően, hogy csoportosan vagy egyénileg kívánnak részt venni az eseményen, március vagy április elejétől megtehetik ezt az ügynökség honlapján, ahol egyéb, a szemétszedéssel kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak.

 

Videó ajánló

Olvasson tovább