Ingyenes készpénzfelvétel – figyeljük a limitet

Minden hazai banknál biztosított a 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvétel; ha valaki mégsem tud alkalmanként legalább 75 ezer forintot kivenni az automatából, könnyen lehet, hogy korábban ennél kisebb limitet adott meg.

Az országgyűlés határozatát az ingyenes készpénzfelvételről minden Magyarországon működő pénzintézet elfogadta, de ettől a korábban kikötött limit értéke nem változik meg automatikusan – mondta el a Ma Reggel hétfői adásában Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője.

A megoldás ugyanakkor egyszerű, a számlavezető bankban kérni kell egy limitmódosítást, és máris elérhető lesz a legfeljebb kétszeri alkalommal ingyenesen felvehető 150 ezer forint. – Sok magyar család nem is vesz fel ekkora összeget, de a jogalkotó legalább a lehetőséget megteremtette ehhez – tette hozzá a szakember.

Binder István elmondta: sokaknak bankkártyájuk sincs, számukra a saját bankfiókban biztosítják az ingyenes készpénzfelvételt, de csak december 31-ig, így nekik érdemes még év végéig bankkártyát igényelniük. Eddig 2,6 millió ügyfél kérte a bankjánál ezt a szolgáltatást, de az továbbra is bármikor igénylehető.

Videó ajánló

Olvasson tovább