A családjogról a Közbeszédben

A Közbeszéd február 28-i adásának témái:

Családjog
Az Alaptörvény mellett az új Polgári Törvénykönyv is a családtámogatás rendszerének kiszámíthatóságát és ezzel együtt a gyermekek érdekeit állítja középpontba. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint – bár egyes pártok megengedőbbek lennének – a kormány továbbra sem kíván változtatni a jelenlegi családjogi rendszeren, tehát a házasságot, csak mint férfi és nő törvényes együttélési formáját támogatja. A stúdióban Rétvári Bence, a KDNP alelnöke.

Székely Szabadság Napja
Az RMDSZ háromszéki vezetői szerint tömegeknek kell kiállniuk a székelység autonómiája mellett, a március 10-ére, Marosvásárhelyre meghirdetett rendezvényen. Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnököt a szombati SZKT ülés előtt arról is kérdeztük, hogy a székelyföldi vezetők milyen feltételekkel támogatnák az RMDSZ kormányzati szerepvállalását.

Ukrán válság
A Krím félszigeten történt események miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésének összehívását kérte a kijevi parlament. A kialakult, feszült helyzet megoldása, Ukrajna szuverenitása és a jogállami elvek betartása is terítékre került a visegrádi országok külügyminisztereinek kijevi látogatásán, amelynek során Martonyi János külügyminiszter az új ukrán kormány több tagjával is tárgyalt. Tudósítónk a helyszínről jelentkezik.

 

 

Műsorvezető: Süveges Gergő

Olvasson tovább