Indul a Fölszállott a páva élő adása

Az elődöntőkhöz érkezett az MTVA és a Hagyományok Háza Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsora, amelynek első élő adását március 8-án láthatják a nézők a Duna Televízióban.

A 18 órakor kezdődő Híradó után, immár élőben láthatják a nézők a Fölszállott a páva fellépőit. Az est házigazdái, Herczku Ágnes és Novák Péter szombatról szombatra a képernyők elé várja mindazokat, akik a Kárpát-medence színeiben, zenéjében és táncában szeretnének gyönyörködni a területi válogatókból továbbjutott 48 tehetséges szólista, zenekar vagy táncegyüttes tolmácsolásában.

Az elmúlt nyolc hétvégén a területi válogatófilmeket láthatták a nézők, határon innen és túl, szakmai zsűri segítségével több mint ezer fiatal mérte össze tudását, elhivatottságát. Négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek – 12-12 produkció jutott tovább, az első négy adásban, azaz az elődöntőkben őket ismerhetik meg a nézők. A zsűri tagjai 2014-ben Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta, Kossuth-díjas énekes, Sebő Ferenc, Kossuth-díjas zenész, a zsűri elnöke, továbbá dr. Agócs Gergely, néprajzkutató, zenész és dr. Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin Néptáncszövetség elnöke.

2014-ben mind a négy kategória győztesét az OTP Bank jutalmazza 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további kettő millióval. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felajánlott 2-2 millió forintot egy határon túli és egy hazai kisebbségi produkciónak. Az OTP Bank emellett összességében további 2 millió forinttal jutalmazza a 2014-es évad legkiemelkedőbb produkcióit.

Azt, hogy kik a legjobbak és kiket juttathatnak a győzelemhez szavazataikkal az idén, hat hét múlva, április 19-én derül ki, a Fölszállott a páva 2014 döntőjében.

További részletek a www.mediaklikk.hu/pava oldalon, ahol az élő adás után rögtön be is kapcsolódhatnak a Páva online táncházának forgatagába, bepillanthatnak a kulisszatitkokba, újra találkozhatnak a 2012-es évad szereplőivel. Nem utolsó sorban pedig jobban megismerhetik az adás továbbjutóit – akiknek üzenhetnek is a műsor hivatalos Facebook oldalán (www.facebook.com/folszallottapava).

Március 8-tól minden szombaton 18.35-kor a Duna Televízió műsorán.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => „A pávát többnyire nem a hangja miatt szeretjük – de a mi Pávánknak minden hangja és ritmusa varázslatos.”
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2014/03/Sebestyen_Marta_FAP_fotokredit_MTVA_Galos_M_SAmu-699x1024.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább