Eredics Gábor

Eredics Gábor – a hangszeres szólisták, zenekarok kategória felkészítő mestere

Népzenész, zenetanár. Zenei pályája kezdetén az orgonajátékhoz és a kamaramuzsikáláshoz vonzódott. Ezzel párhuzamosan egyre szorosabb kötődése alakult ki a magyar és a magyarországi délszláv népzenéhez. A táncházmozgalom elindulásakor bekapcsolódott e zenekultúra tudatos megőrzésébe. Létrejött a Vujicsics Együttes, amelynek egyik alapító tagja, 1974-től vezetője. A zenekar az 1976-77-es Ki Mit Tud? győzelemmel robbant be a népzenei életbe.

Népzenészek, néptánc-pedagógusok, koreográfusok több nemzedékét oktatta tanfolyamokon, segítette őket szakmai értékelő munkájával tehetségkutató, minősítő, tanulmányi versenyek, szakmai találkozók zsűritagjaként.

TV- és rádióműsorokat szerkesztett, hanglemezfelvételek zenei rendezője, népzenei kotta -,és CD kiadványsorozatok sorozatszerkesztője, valamint több tantervi program létrehozója.

Küldetés a Fölszállott a pávában:

„Mint egykori „Ki Mit Tud?”-os (1976-77),”sorstársakként” tekintek a „Felszállott a páván” fellépő mai tehetségekre. Kötelességemnek érzem segíteni, támogatni őket nem csak szakmai -, de minden, hivatásukat, jövőjüket érintő kérdésben.”

Videó ajánló

Olvasson tovább