A tavasz ünnepe - Zenei utazás Tolnay Klári világában

Aktuális hírek a 14. Budapesti Tavaszi Fesztiválról. Péntek este is várja Önöket Mészáros Katalin és Sipos Szilvia Anna. Fókuszban Tolnay Klári.

Budapesttől New Orleansig
A száz éve született Tolnay Klári szerint a „színházban az összes érzékszerveket meg kell mozgatni. A szemre, a fülre… a szívre kell hatni, és ez az út vezet az észhez is. A színház a ma vallása.” Vajon meg lehet-e fejteni a varázst, a hatást, megérteni az üzenetet? Nehéz megmagyarázni, hogy mi tesz egy művészt naggyá. Olyanná, akire nem lehet nem odafigyelni, ha jelen van a színpadon vagy a filmvásznon. A titokhoz talán nem is szavak, hanem a zene vihet közelebb.

A Hot Jazz Band a muzsika segítségével idézi fel Tolnay Klári, a huszadik század egyik legnagyobb színésznőjének, a közönség kedvencének egyéniségét, pályáját a kor keresztmetszetében, s mindeközben megelevenedik a ’30-as, ’40-es évek zenei világa is, sőt, még eljutunk az amerikai dél, New Orleans francia negyedének szűk utcáira is.

Közreműködik: Bencze Ilona, Oroszlán Szonja, Kautzky Armand, Nagy Sándor – ének, próza; Korb Attila – zongora, Hot Jazz Band
A zenekar tagjai: Bényei Tamás – trombita, bendzsó, ének; Bera Zsolt – harsona, ének; Fodor László – klarinét, altszaxofon, ének; Gáspár Pál – gitár, bendzsó; Juhász Zoltán – bőgő; Galbács István – dob
Zenei szerkesztő: Bényei Tamás
Dramaturg: dr. Góg Laura
Rendező: Bencze Ilona

Forrás: www.btf.hu

Olvasson tovább