Vasárnapi újság: Kövér László demokráciánk minőségéről

„Szomorújátéknak” minősítette Kövér László házelnök azt az eseménysort, amely a Szocialista Pártban Simon Gábor volt pártvezető-helyettes körül történik.

Ha a baloldali tömörülés azt sem tudja, mi történik a párt második emberével, akkor honnan tudná, mi történik az országban. A fejlemények azt mutatják, hogy a baloldal nem alkalmas az ország vezetésére – foglalja össze véleményét Kövér László Molnár Pál kérdéseire válaszolva. Az Országgyűlés fideszes elnöke fontosnak látja, hogy a társadalom emlékezzen a korábbi folyamatokra, és a képviselőnek jelentkező politikusok korábbi tetteire. A demokrácia magas minőségéhez fontos, hogy a társadalom tanuljon a korábbi választásokból.

2010-ben 500 milliárd forintnyi lyukkal adták át a költségvetést Bajnai Gordon szakértői, a kormányváltáskor az ország nem volt az év végéig finanszírozható állapotban – idézi fel a négy évvel ezelőtti helyzetet Kövér László. Az Országgyűlés elnöke fontosnak látja, hogy a választópolgárok jól emlékezzenek a politikusok múltjára, s ők ne élhessenek vissza az általuk remélt társadalmi amnéziával.

A magyar vállalkozások sikerei egyben az ország sikerei: több és jobb munkahelyet, nagyobb vásárlóerőt, több adóbevételt és még több innovációt jelentenek – mondta Kövér László pénteken a Parlamentben, a Magyar Innovációs Nagydíj átadási ünnepségén. A házelnök jelezte, hogy az elmúlt évben biztató előrelépés történt a versenyképes kutatás-fejlesztési és innovációs környezet kialakításában: a nemzeti össztermék innovációra fordítható részaránya növekedési pályára állt.

A kormány egyik stratégiai törekvése, hogy hazánk ne csak ipari vagy termelési központ legyen, hanem fontos kutatási, innovációs térséggé is váljon Európában – hangzott el pénteken a Parlamentben a Magyar Innovációs Nagydíj átadási ünnepségén. Az elismerést a KVV Kőolajvezeték-építő Zrt. kapta meg a nagyszilárdságú csőtávvezetékek hegesztés-fejlesztéséért. Az ünnepség után Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével Molnár Pál beszélgetett.

Hallgassa meg!

 

Olvasson tovább