A nap történetei: drónok magántitkaink fölött is?

Hallgassa meg!

Az intézmények a megfelelő eszközökkel biztosítják, hogy a polgárok és az érdekképviseleti szervezetek az Unió bármely tevékenységéről véleményt nyilváníthassanak, és azokat nyilvánosan megvitathassák – olvasható Lisszaboni Szerződés második fejezetében, A DEMOKRATIKUS ELVEKRE VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK 8b cikkelyében. Hazánkban, amely ország 10 éve tagja az Európai Uniónak, érvényesül a véleményszabadság, hamarosan ugyanis egy jobboldali, majd egy baloldali politikus mondja el gondolatait az unió tevékenységéről.

Drón – ez az angol eredetű szó, drone, eredetileg méh herét jelent, ma azonban világszerte a pilóta nélküli repülőgépeket nevezik így. Nemcsak katonai kémkedésre, hanem békés polgári célokra – illetve jogsértésekre is felhasználják. Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő részletezi a kérdést abból az apropóból, hogy az Európai Bizottság szabályozni akarja a drónok használatát.

Az Unión kívülről, Svájcból jött az Unión belülre, Magyarországra egy tehenész gazda. A hely csapata fölkereste a pannóniai tejtermelőt és családját.

A sonkafüstölésnek kifinomult fortélyai vannak: ezekbe avat be a Hajnal-táj riportja.

A nap történetei ma szabad véleménynyilvánítással indulnak, pannóniai tejtörténetbe merülnek, belehasítanak a húsvéti sonkába, majd a kocsárdi váróterem nagycsütörtöki éjszakájában érnek célba.

A füstölt sonkát majd hétfőn kell megkóstolni. Ma még csütörtök van. Nagycsütörtök. Ez a címe Dsida Jenő versének, amelyet a Misztrál együttes énekel.

Szerkesztő-műsorvezető: Molnár Pál

A műsor a Kossuth rádióban 22.30-kor kezdődik.

Videó ajánló

Olvasson tovább