Vasárnapi újság: Hazug politikus rombolja a társadalom erkölcsét

Lehet erkölcsre tanítani? Ez volt a címe a Protestáns tavasz keretében megrendezett beszélgetésnek, amelyben Szabó István református püspökkel és Lánczi András filozófussal beszélgetett Balog Zoltán erőforrás-miniszterrel a budapesti Hold utcai református templomban. A kérdés azért időszerű, mert iskoláinkban a mostani tanévtől kötelező az erkölcstan, vagy a hittan és erkölcstan oktatása. Ki lehet-e alakítani jellemességet, becsületességet, felelősségérzetet iskolai órákon? Mintegy két órán át folyt a beszélgetés a protestáns hívekkel megtelt templomban.

A politikusok etikus vagy nem etikus viselkedése azért áll a társadalom figyelmének középpontjában, mert sok múlik rajta, tömegek, nemzedékek sorsát nehezítheti meg egy-egy erkölcstelen politikusi döntés. Balog Zoltán erőforrás-miniszter a Protestáns tavasz című rendezvény után nyilatkozott a Vasárnapi újságnak. Rámutatott, hogy különösen romboló volt, amikor egy közismerten hazug politikus a tevékenysége ellen tiltakozókat hatósági atrocitással félemlíttette meg.

Jellemessé, becsületessé formálhatók-e a diákok tanórák keretében? Erről folyt a vita az idei Protestáns tavasz rendezvényén. Balog Zoltán erőforrás-miniszterrel Molnár Pál beszélgetett.

Hallgassa meg!

Olvasson tovább