Édesburgonya krémleves, Vöröslencsés egytál, Mascarpones krémdesszert

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók (4 főre):
– 4 db nagy édesburgonya
– 1 l zöldség alaplé
– 2 dl 10%-os tejszín

Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, majd tepsire helyezzük, enyhén meglocsoljuk olívaolajjal, majd addig sütjük őket 200 fokos sütőben, míg egy kés hegye simán áthatol a burgonyákon. (kb. 40 perc-1 óra).
Ezután leszedjük a héjukat, és az alaplével és a tejszínnel együtt botmixerrel pürésítjük. Cayenn borssal és sóval ízesítjük.

Vöröslencsés egytál
Hozzávalók (4 főre):
2 fej vöröshagyma
60 dkg csirkecomb filé
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
fél fej karalábé
1 zellerszár
1 l zöldség alaplé
20 dkg vöröslencse
1 csokor koriander

Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Majd a kockára vágott csirkemellet is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor kicsit már megpirult, az előzőleg igen apró kockákra vágott zöldségeket is hozzákeverjük, és fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek ressre főnek. Ekkor felöntjük alaplével és hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk-borsozzuk, majd fedő alatt 10-15 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor – ha szeretjük – apróra friss korianderrel megszórjuk.

Mascarpones krémdesszert

250 gr mascarpone
250 gr görög joghurt
édesítőszer (stevia)
20 dkg erdei gyümölcs mix

Összekeverjük a mascarponet a görög joghurttal és ízesítjük egy kevés édesítőszerrel. Az erdei gyümölcsöket serpenyőben megpároljuk picit, és a krém mellé tálaljuk.

Olvasson tovább