Mézes-paradicsomos zöldség ragu, pite kéregben

Mézes-paradicsomos zöldség ragu, pite kéregben

Hozzávalók 6 személyre
1 csomó újhagyma
100 gramm zöldborsó
150 gramm paradicsom hús
150 gramm paradicsom püré
3 evőkanál méz
2 marék oregano
50 gramm gomba
50 gramm fekete olajbogyó
parmezán

6 db elősütött mini pite vagy fokhagymás toast.

Pite: 300 gramm liszt, 150 gramm margarin, 6 evőkanál meleg víz

1., A hagymát kevés olíva olajjal pároljuk meg, majd a paradicsommal együtt lassan rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a borsót, a gombát és az olajbogyó felét. Amikor a gomba megpuhult, mézzel édesítjük. Friss oreganoval fűszerezzük.

2., Pitébe töltjük vagy fokhagymás pirítósra. Összesütjük forró sütőben, majd parmezánnal megszórva melegen fogyasztjuk.

Régebbi receptek>>>

Olvasson tovább