Népzene és néptánc a Szent László hétvégén

Dudaszó, igazi autentikus népzene és az elmaradhatatlan nyírségi táncok – a Fölszállott a páva díjazottai léptek fel Mogyoródon a Szent László hétvége rendezvényen.

Az MTVA és a Hagyományok háza közös műsorának nyertesei a tehetségkutató óta folyamatosan fellépésekre járnak, és közben azon dolgoznak, hogy minél több emberhez eljuttassák az igazi népi hagyományokat.

Nyírségi táncokkal készült a székesfehérvári Alba Regia táncegyüttes a Szent László hétvégére. A Fölszállott a páva tehetségkutató idei egyik különdíjas csapata a műsor óta folyamatosan fellépésekre jár. Majoros Róbert, az Alba Regia művészeti vezetője elmondta: az együttes számára áttörést jelentett a műsor, hiszen sokan megismerhették őket a tévéképernyőkön keresztül. A fiatal dudás, Kurdi Gábor, naszvadi dudazenét hozott a közönségnek.

Tintér Gabriella a Fölszállott a páva idei évadában több alkalommal is autentikus cigány dalokkal bűvölte el a zsűrit. A Junior Príma Díjas népdalénekes a legjobb hazai nemzetiségi produkcióért járó különdíjat vehette át.

„Ez a pávás díj megint csak azt igazolja, hogy jó úton járok. Célként tűztem ki, hogy az autentikus magyar népzenét minél több emberhez el tudjam juttatni a népdalokon keresztül” – fogalmazott Tintér Gabriella.

A Szent László hétvégén a mogyoródi csata 940. évfordulójára emlékeztek.


Vissza a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább