TOP 100 – gitárhősök a Kultúrfitneszben

El lehet diskurálni azon, hogy kik készítették a földkerekség legjobb feldolgozásait, és kellemes intellektuális kihívás a legjobb duók sorát összeállítani. No de az, amire most vállalkozunk TOP 100-as sorozatunkban, amikor is a világ legnagyobb gitárosaiból válogatunk szubjektív listát, már komoly ügy, vérkomoly! 

A legkülönösebb az, hogy vannak olyan gitáros egyéniségeinek, akiknek közmegegyezéses alapon bérelt helye van az efféle listákon, így Jimi Hendrixet és Slasht, Jimmy Page-et és Eddie Van Halent, Eric Claptont és B. B. Kinget egyszerűen nem lehet kihagyni, ahogy Angus Young, Stevie Ray Vaughan vagy például Brian May nélkül is bajosan lehetne a világ legnagyobb gitárosainak sorát összeállítani. Az igazán ádáz, barátságpróbának is tekinthető viták azonban ott kezdődnek, hogy egy 100-as listán kik kerüljenek még a legnagyobbak közé, és persze, hogy az elején mi legyen a sorrend…

Újra összezártuk hát listagyáros kollégáinkat, hogy szembenézzenek a lehetetlennel, majd – előrelátóan – Kőváry Zoltánszakpszichológus-rockzenészt kértük fel a The Trousers zenekarból, hogy vendégműsorvezetőként kalauzolja őket végig ezen a nehéz ösvényen. Mert mától péntek estéig a világ legnagyobb gitáros egyéniségeit lajstromozzuk, a leghíresebb szólók és riffek szólnak majd sorra a Petőfi Rádióban. Persze a listánkkal, ahogy eddig is, úgy most is ér vitatkozni!

A Petőfi Rádió Top100-as gitárhősök listája – hétfőtől péntekig minden este 7-kor a Kultúrfitneszben!

Olvasson tovább