Színes város fesztivál

A Napközben pénteki adásának tartalmából:

Szerzői jogok és a digitális könyvlopás

Hallgassa meg!

Vajon a torrent oldalakon megjelenő illegálisan feltöltött irodalmi alkotások tönkreteszik-e a jogdíjrendszert? Vagy ellenkezőleg, ez jó reklám a szerzőknek? Van olyan szerző, aki minden regényét megjelenteti E-könyv formájában is és egyáltalán nem bánja, ha akár illegálisan is olvassák, míg mások a lemezcégek összeomlását vizionálják. Írónak lenni persze most, a nyomtatott könyv korában sem feltétlenül kifizetődő, de mégis, talán érdekes, hogy mit hoz a jövő.

Csellengők

Hallgassa meg!

Három éven át követtünk egy budapesti fiút, aki megjárta a Bócsán lévő drogelterelő tanyát. Máté munkaterápiával szerencsésen kikeveredett a drog karmaiból. Másfél év alatt leérettségizett (előtte osztályvizsgát tett több, mint két év tananyagából), és felvették a Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karára. Mondhatni; sikertörténet az övé, ám nem mentes a „megúszhatatlan” tanulságoktól.

Színes város fesztivál

Hallgassa meg!

Tucatnyi fővárosi tűzfalat festenek meg a jelenleg zajló (aug. 15-aug.28) Színes Város Strongbow Budapest Fesztiválon. A városi falfestéstől beszélgetünk majd pró és kontra, és beszámolunk a fesztivál eseményeiről, helyszíneiről, fogadtatásáról stb. is.

Érintő:
A kert- és növénygondozás aktuális kérdéseiről is szó esik, és mivel most van a szezonja, a hagyományos szilvalekvárfőzés receptjét is bemutatjuk.

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Veress Ágnes

Napközben – Kossuth – augusztus 22., péntek, 9:00

Korábbi adások >>>

(Fotó: Facebook/Balkányi László)

Videó ajánló

Olvasson tovább