Napközben: Nőként a munkaerőpiacon

– Mintegy 100 millió forintos bírságot szabott ki a fogyasztóvédelmi hatóság jogerősen az idei év első félévében a kereskedelemben.
Az idei első félévben több, párhuzamosan futó vizsgálat is érintette a kereskedelmi szektort. Ide sorolható egyebek mellett az általános kereskedelmi feltételek, az árfeltüntetés és az árfelszámítás átfogó vizsgálata, különös tekintettel az áruházláncok akciós ajánlataira és azok valóságtartalmára, valamint a szavatossággal, jótállással kapcsolatos fogyasztói kifogások intézésének ellenőrzése, valamint fogyasztói igények érvényesítésére vonatkozó megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok kiszűrése.

Hallgassa meg!

– Beautizmus kontra énmárkaépítés – Nőként a munkaerőpiacon
Ellentétben Kant elhíresült mondásával, mi szerint „Szép az, ami érdek nélkül tetszik”, e két fogalom kapcsolata manapság egyre szorosabb. Szépnek lenni mindenkinek érdeke, hiszen sokszor prioritást élvez a jól fizető pozíciók esetén is. Ez különösen a nőknél figyelhető meg. De vajon a sikeres élethez önmagában a jó, szép külső jelenti a belépőt? A külső, az életkor előnyeiről a női munkaerőpiacon.

Hallgassa meg!

– Digitális demencia” avagy „Elbutul a Facebook-nemzedék?”
Kétségtelen, hogy praktikus kütyüjeink nem kis mértékben megkönnyítik az életünket, ahogy az internet is sok mindent leegyszerűsít, de vajon milyen hatással van mindez az agyunkra? Egyes kutatók azzal fenyegetik a felhasználókat, hogy menthetetlenül elbutulnak, ha ez így megy tovább, mások viszont az evolúció új szakaszáról beszélnek.

Hallgassa meg!

– Szeptemberi iskola- és óvodakezdés

Hallgassa meg!


Napközben – Kossuth – augusztus 28., csütörtök, 9:00

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább