Harsányi Gábor professzor a Szondában

A Szonda augusztus 31-i adásának témái:

– Az ember ne legyen önző, és ha vannak eredményei, azokat ne akarja mindenáron a saját felhasználására megtartani, időben tudjon bevonni ifjabb kollégákat. – mondja Harsányi Gábor professzor, aki a héten vehette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét.

– Ellátogatunk a Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házába, ahol a múlt századi lakások komfortját megteremtő épületgépészeti tárgyak között látható a Jancsikályha, vagy az ördög fürdőkádja. (Hogy, hogy nem, ez utóbbi nem igazán terjedt el az e-világi otthonokban.)

– A korrupció kiskapuit nyitogatjuk két magyar szociológus tanulmánya alapján. Munkájuk előbb jelent meg egy rangos amerikai folyóiratban, mint idehaza. Sőt idén augusztusban elnyerte a szervezetszociológia területén mértékadó tudományos szervezet, az Academy of Management legjobb tavalyi cikkért járó díját is.

– Jávor István, az ELTE Szociológia Tanszékének egyetemi docense és Jancsics Dávid, a City University of New York kutatója a szervezeteken belüli korrupció működését próbálta meg tudományosan leírni a szervezetek hatalmi viszonyai alapján.

Hallgassa meg!

Szerkesztő-műsorvezető: Esti Judit

 

Vissza a Szonda műsoroldalára >>>

Olvasson tovább