Vargányás tejszínes rizottó

Ungár Anikó bűvész főz a Család-barát konyhájában:

Hozzávalók:
Rizottó
– 0,5 kg rizottó rizs (gömbölyű szemű rizs)
– 2-3 db salotta (sonka) hagyma (póréhagyma is jó)
– 3 dl száraz fehérbor
– 10-15 dkg vaj
– 1 kk olívaolaj
– 2 csokor friss petrezselyem
– 1 citrom reszelt héja és leve
– 0,5 l húsleves

Gomba feltét
– 40 dkg vargánya gomba (erdei gomba) – szárított vagy mélyhűtött is jó
– 1 kis salotta (sonka) hagyma
– Kakukkfű
– Fehérbors
– 1 ek. olívaolaj
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 3 dkg vaj

Elkészítés: Megtisztítjuk a gombát, felaprítjuk, vajon és olajon megpirítjuk. A hagymát apróra vágjuk. Ha megpirult a gomba a friss kakukkfűvel, a felvágott hagymával és a préselt fokhagymával és kevés fehér borral összekeverjük.

A rizottó: A vajat felmelegítjük az olajjal. A salotta, vagy más néven sonkahagymát felszeleteljük, megdinszteljük. Ezután ráöntjük a ½ kg száraz rizst. Addig keverjük, amíg ki nem fehéredik. Hozzáöntjük a 3 dl bort. Folyamatos keverés mellett merőkanállal hozzáöntjük a levest, amíg zselés állagú szószt kapunk. Megízleljük, fehérborssal, citromlével és reszelt héjával, a petrezselyemmel és a gombával összekeverjük. Tálaljuk.

Vissza a Család-barát műsoroldalára>>>

Olvasson tovább