Magyar Termék Nagydíjat kapott a Gasztroangyal

2014. szeptember 3-án a Parlamentben vette át Borbás Marcsi, a Gasztroangyal főszerkesztője és műsorvezetője a Magyar Termék Nagydíjat, ahol a pályázat történetében most először szerepelt a díjazottak között televíziós sorozat! Magyarország legrangosabb elismerését a magyar termékek és minőség iránti elkötelezettségért, a hozzákapcsolódó munka bemutatásáért, méltó helyre emeléséért kapta a műsor.

2011 őszén indította útjára a Magyar Televízió Gasztroangyal elnevezésű produkcióját, Borbás Marcsi szerkesztésében és vezetésével. A televíziózás történetében egy merőben új és rendkívül sokoldalú műsor született, mely a teljesség igényével mutatja be nemcsak a magyar konyha évszázados hagyományain alapuló gasztronómia kultúránkat, hanem a hozzá kapcsolódó alapanyagainkat is, a magyar kézműves termékekkel egyetemben. A műsor főszereplői a hazai gazdálkodás „alapkövei”, termelők, gazdák, borászok, séfek, mindazok, akik akár vidéki nagyvárosainkban, akár az országhatár egy kis zegzugában élnek, áldozatos és kitartó munkájuknak köszönhetően minőségi, egészséges élelmiszerek kerülnek a családok asztalaira.

Az MTVA október 4-én már a sorozat új évadát mutatja be, melyet folyamatos, egyre növekvő szakmai és társadalmi érdeklődés követ, bizonyítva milyen óriási az igény a hazai kultúra, néphagyományok és magyar gazdaságból származó termékek iránt.

Mára már több mint 100 adás támasztja alá, hogy a Gasztroangyal műsora hazánk kincseinek közvetítőjévé, őrzőjévé vált. Marcsi folyamatosan járja nemcsak Magyarországot, hanem a határon túli országrészeket is, ezáltal egységbe fogja nemzeti, természeti és gasztronómiai értékeinket. A sorozat kimagasló nézettséggel fut hosszú idő óta, bizonyítva, hogy egy, a kultúránkat és értékeinket bemutató, ismeretterjesztő produkció is a nézők kedvencévé válhat. A most odaítélt díjjal a Gasztroangyal a magyar gasztronómiai élet megkerülhetetlen szereplőjévé vált.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat (1998) fennállása óta 284 nagydíjat ítéltek oda. A Magyar Termék Nagydíj kitüntető cím tanúsítja a termék előállítójának, forgalmazójának megbízhatóságát, viselője számára biztosítja a fogyasztók általi pozitív megkülönböztetést.
Az elmúlt évek alatt a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Magyarországot méltón reprezentáló, sikereit tükröző termék és vállalkozás minősítő alternatív rendszere lett. Az eddigi díjazottak sorában szerepel többek között a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt., az Ajka Kristály, Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt.

Forrás: Stratcomm

Videó ajánló

Olvasson tovább