Jellegzetes görög étel a stifado és a kadaifi

Stifado (sztifádó)

Hozzávalók 2 személy részére:
– 90 dkg nyúlcomb
– 20 dkg vöröshagyma
– 15 dkg paradicsom
– 6 gerezd fokhagyma
– 1 dl olívaolaj
– 16 szem aszalt szilva
– 10 szem gyöngyhagyma
– 2 evőkanál paradicsompüré
– vörösbor
– fűszerek: só, bors, cukor, oregano, babérlevél, szegfűszeg, fahéj

Rizs elkészítéséhez:
– 10 dkg rizs
– póréhagyma
– petrezselyem
– vaj
– só

Kadaifi (mézes, diós, mandulás desszert)

Hozzávalók 2 személyre:
– 15 dkg FILO tészta
– 50 dkg darált dió, mandula, vegyesen
– 10 dkg Margarin
– 2 dl cukorszirup

Tálaláshoz:
– méz
– szeletelt mandula
– 3 szelet narancs
– mentalevél

Vissza a Család-barát műsoroldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább