Magyar biztos is formálja az európai kultúrát

Stratégiai feladatokat kapott a következő öt évre a magyar biztos. Navracsics Tibor a külügyminiszteri bársonyszékből ül át az Európai Bizottság brüsszeli asztalához.

Be kell indítani az euro-zóna gazdaságát, helyre kell állítani az unióba vetett közbizalmat, és meg kell akadályozni, hogy a britek a ciklus közepén kilépjenek a közösségből. A leendő elnök, Jean-Claude Juncker e feladatok szerint alakította az Európai Bizottságot. Az unió 28 tagú vezető testületéről, a magyar biztos, Navracsics Tibor szerepéről Gálik Zoltán külügyi szakértő beszél.

A magyar biztosnak el kell érni, hogy a kontinens oktatásügye a modern ismeretek átadására törekedjen, a katedrákról ne agymosás folyjon.

Az Európai Bizottság a 28 uniós tagállam egy-egy biztosával dolgozik. Hazánk Navracsics Tibor külügyminisztert jelölte a testület tagjának. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán hozta nyilvánosságra, hogy egy-egy biztos milyen feladatkörrel foglalkozik a következő öt évben. Gálik Zoltán egyetemi docenssel Molnár Pál beszélgetett a Vasárnapi újság szeptember 14-i adásában.

Hallgassa meg!

Videó ajánló

Olvasson tovább