Kokas Dóra nyerte a Bartók Rádió közönségdíját

Véget ért a Pablo Casals Nemzetközi Gordonkaverseny, melyre közel 100 kiváló csellista érkezett a világ minden tájáról. A Bartók Rádió szavazásra hívta a hallgatóit: válasszák ki a számukra legtehetségesebb zenészt, aki a A Magyar Rádió Zrt. és az MTVA által felajánlott közönségdíját kapja. Szavazni szeptember 12. péntek 15:00 óra és szeptember 13. szombat 12:00 óra között lehetett.

A beérkezett szavazatok közel felét Kokas Dóra kapta, melyet Farkas Zoltán és Terdik László adott át a szombati díjkiosztó és gálahangversenyen a Zeneakadémia nagytermében. A fiatal művésznő generációjának egyik kimagasló csellista tehetsége, aki nem csak szólistaként, de kamarazenészként és a Kelemen Vonósnégyes tagjaként is egyaránt rendszeresen fellép a világ legnagyobb színpadain.

Kokas Dóra már hét évesen csellóversenyeken vett részt, és az óta is minden alkalommal a legmagasabb elismeréseket nyerte el. Lehetősége volt később többek között olyan világhírű művészektől mesterkurzusokat venni, mint Straker János, Steven Isserlis, Wolfgang Boettcher, Perényi Miklós, Mező László, Onczay Csaba és Rados Ferenc.

Kokas Dóra 2015 tavaszán önálló estet ad a Magyar Rádió Márványtermében, amit a Bartók Rádió is közvetít.

A döntőben elhangzott produkciója meghallgatható a mediakklikk.hu/mediatar oldalon.

Olvasson tovább