Káposztás tészta szőlővel

Káposztás tészta szőlővel

Hozzávalók:
– kb. 80 dkg fejes káposzta
– 50 dkg fodros nagykocka tészta
– kb. 4 evőkanál cukor
– kb. 1 teáskanál só
– 3-4 evőkanál olaj vagy ennek megfelelő zsír
– frissen őrölt feketebors
– apró szemű szőlő

Elkészítés: A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk, finomra aprítjuk (vagy lereszeljük, akkor nem daraboljuk kicsire). Sóval összeforgatjuk, kb. 15 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a káposzta levét. Egy nagyobb teflonserpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, a cukrot benne megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk (kb. 20 perc). Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük. Borssal ízlés szerint megszórjuk, esetleg utána sózzuk vagy cukrozzuk, ki hogyan szereti. Ez után hozzáadjuk a leszemezett szőlőt, átforgatjuk benne, hogy még szép fényes roppanós szemek maradjanak, ne repedjenek szét.

Vissza a Család-barát műsoroldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább