Miben segít a mobilsuli?

A Közelről hétfői témái:

– Mobilokat kérem kikapcsolni és a tanári asztalra tenni! Sok középiskolában így kezdődik az óra, amit másként nem lehetne megtartani. Sok diák már függővé vált, akad olyan, aki már a mellette ülő társával is csak a neten kommunikál. Ugyanakkor a legtöbben még alapvető szinten sincsenek tisztában veszélyekkel, olyan adatokat információkat is közzétesznek, amivel magukat és családjukat is bajba sodorhatják. Van olyan osztályfőnök, aki rendszeresen figyeli közösségi oldalakat és figyelmezteti a gyerekeket. Digitális Tudás Akadémia – ez a neve annak a felvilágosító kampánynak, ami nem régiben indult. Hogyan működik? Hogyan szólítja meg az érintetteket? Miben segít a mobilsuli?

Hallgassa meg!

– „A tánc mindenkihez szól, a tánc nyelvéhez nem kell tolmács” – ez volt a központi gondolata az Egerben rendezett Stúdiószínházi Táncfesztiválnak, melyen a legjobb hazaiak együttesek vettek részt. Pécsett pedig bemutatkozott a „Táncoló egyetem”, ami a hazai felsőoktatás egyedülálló kezdeményezése. A hallgatók különféle tánc- és mozgáskurzuson vehetnek részt, amit testnevelésként is elfogadnak.

– Asztrológus segítségével derítették ki, hogy mikor készülhetett Monet egyik híres impresszionista festménye.

– Kísérletek három dimenzióban. Csúcstechnikával felszerelt laboratóriumot kapott az egyik szombathelyi általános iskola.

– Lóháton a rend őrei. Lovas rendőrök járőröznek a hajdúsági tanyavilágban.

Vissza a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább