Sherrys szilva-mousse torta
(18 cm-es formához)
Mandulás Financier (tészta):
-120 g vaj
– 2 db tojásfehérje
– 35 g mandulaliszt
– 35 g liszt
– 60 g porcukor
– 1 pici csipet só
A vajat megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Tortaformába öntve 180 fokon 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Sherrys szilva-mousse:
-kb. 10 nagyobbacska szem szilva
– 30 g barnacukor
– 1 rúd vaníliarúd magjai
– 1 csipet őrölt fahéj
– 1 csipet őrölt gyömbér
– 1 pici csipet só
– 50 ml sherry
– 30 g méz
– 50 ml víz
– 7 g zselatin
– 100 g angolkrém (opcionális, helyettesíthető 40 g cukorral)
– 300 g tejszínhab
A szilvát a cukorral, a fűszerekkel, a sherryvel és a mézzel pár perc alatt átforraljuk, majd leturmixoljuk. A zselatint a hideg vízbe áztatjuk,majd felmelegítjük. A tejszínt lágy habbá verjük. Mindent szép sorban óvatosan összekeverünk.
Továbbá:
– marcipán
– meringue
– díszek
A torta összeállítása: alulra tesszük a formában a financier lapot. Erre nyújtunk egy vékony réteg marcipánt, amire meringue darabokat helyezünk. Erre simítjuk a szilva mousse-t, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük. Ezután a formából kivéve díszítjük és tálaljuk.
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.