Pandúr-bugyelláris

Pandúr-bugyelláris

Hozzávalók:
– 1 kg sertés tarja
– só
– bors
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 db TV paprika
– 2 db paradicsom
– 1 db zöld erőspaprika
– 15 dkg csiperke gomba
– 15 dkg szalonna
– 2-3 db lilahagyma, petrezselyemzöld
– 20 dkg bacon szalonna
– 1 kg burgonya

Elkészítés: A sertés tartját nyitott szeleteléssel felvágjuk, és egy kissé kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A TV paprikát, paradicsomot, és a zöld erőspaprikát apró kockára, a fokhagymát és a lilahagymát, valamint a csiperke gombát vékony szeletekre vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, és a tarja szeletek egyik felére kanalazzuk, majd a másik felével befedjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és fólia alatt sütjük. A sütés vége felé levesszük a fóliát, és megpirítjuk.
Köretként szalonnába göngyölt burgonyát kínálunk hozzá, amelyhez a burgonyát alaposan megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután betekerjük bacon szalonna szeletekbe, és a piruló hús mellett ropogósra sütjük.

Vissza a Család-barát műsoroldalára >>>

Olvasson tovább