Hogyan kezdjünk bele egy energetikai beruházásba?

A Napközben keddi adásának tartalmából:

– A műsorhoz érkezett hallgatói levél nyomába indultunk. Egy down-szindrómás gyermeket nevelő édesanya mesélt arról, hogy mennyire hosszú és nehéz időszak volt számára az, amíg nagykorúvá vált gyermeke gondnokává válhatott. A fiú otthon, szerető környezetben él születése óta. Közel egy évet húzódott az ügyintézés, a szülők automatikusan nem kapták meg a jogot, orvosi vizsgálatok, kérvények írása várt rájuk. A fiú ügye a napokban megoldódott, de az édesanya szeretné felhívni a figyelmét az érintett szülőknek, hogy mi mindenre kell felkészülni a folyamat alatt. A történet kapcsán szót ejtünk, a gyámságról, a gondokságról és a támogatott döntéshozatalról.

Hallgassa meg!

– Napjainkban nyílnak meg az első lakossági energetikai pályázatok, amelyeknek kedvezményezettje a lakosság lesz. A legmagasabb pályázható összeg fűtéskorszerűsítés esetén 650 ezer, ablakok cseréje esetén 500 ezer, háztartási gépcsere esetén 35 ezer forint lesz. Ki és hogyan pályázhat? Hogyan kezdjünk bele egy energetikai beruházásba? Melyek az első, legfontosabb lépések, ha felújításba fogunk? Mekkora utánajárást igényel? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk majd.

Hallgassa meg!

– Ha azt szeretnénk, hogy gyerekeink anyagi biztonságban éljenek, hogy képesek legyenek pénzügyileg is megalapozott döntéseket hozni, akkor még gyerekkorban meg kell tanítanunk őket arra, hol van a pénz helye világunkban és értékrendszerünkben. Az egészséges pénzhez való viszony kialakításában elsődleges a szülői példamutatás. Erről beszélgetünk.

Hallgassa meg!

– A javuló életkörülményeknek, étkezésnek és a technológiai újításoknak hála közel fél évszázadon keresztül az átlagos intelligenciahányados folyamatosan emelkedett. A legfrissebb kutatások szerint azonban nemrég ez a tendencia megfordult. Egyre butulunk?

Hallgassa meg!

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább