„Jogában áll hallgatni. Minket.” - jön a Rács FM

Közelről csütörtökön 15:30-tól a Kossuth műsorán:

– „Jogában áll hallgatni. Minket.” – ezzel a szlogennel indul hamarosan a Rács FM. Az ország első börtönrádiója a váci Büntetés-végrehajtási Intézetben kezdi meg a működését. 10 elítéltet választottak ki, ők készítenek napi két órában műsort egy zárt láncú hálózatra. Angliában már régóta léteznek börtönrádiók, de milyen lesz a hazai? Milyen rovatok szerepelnek a műsorfolyamban? Hogyan készülnek az adások? Miért lehet fontos eleme a rádió a jövőben az úgynevezett reitegrációs programoknak?

Hallgassa meg!

– Túlzásba vitt egészség. Egyre gyakoribb evészavar az ortorexia. Az ortorexiás betegek gyakran az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás hívei közül kerülnek ki, valósággal az egészséges vagy az egészségesnek vélt ételek rabjaivá válnak. Miért veszélyes ez? Hogyan lehet kigyógyulni az ortorexiából?

Hallgassa meg!

– Fókuszban Afrika: a fekete kontinens gazdaságáról és jövőjéről zajlik a vita Dubaiban. Sokan azt gondolják, hogy Afrika a problémák földrésze, pedig az egyik leggyorsabban fejlődő térsége a világnak. De milyen nehézségekkel küzd a kereskedelem?

Hallgassa meg!

– Kulturális örökség tanulmányok mesterszakot indított a Pécsi Tudományegyetem.

Hallgassa meg!

– Mozgalmas napokon van túl a veszprémi állatkert: új és régi új lakók érkeztek a vasparkba….

Hallgassa meg!

Vissza a műsor oldalára>>>

Olvasson tovább