Noszvaji birsalmás bableves

Hozzávalók:
– 30 dkg tarka száraz bab vagy fejtőbab
– 1 l tej
– 450 gr tejföl
– 3 ek. liszt
– 1 ek. cukor
– 1 kk. só
– 3-4 babérlevél
– 1 nagy paprika
– 2 közepes birsalma

Elkészítés: A beáztatott száraz babot felteszem főzni kb.3 liter hideg vízbe a nagy paprikával, babérlevéllel, sóval együtt. A birsalmát megtisztítom, meghámozom, cikkekre vágom, kiveszem a magházat. Ha majdnem megfőtt, a babhoz hozzáadom az előkészített birsalmát. Az rövid időn belül megfő, szétesik. Közben liszttel, tejföllel, tejjel habarást készítek. Behabarom a levest, ízlés szerint még sóval, cukorral ízesítem. Langyosan és hidegen is kitűnő. Ebből a mennyiségből kb. 5 liternyi leves készíthető.

Vissza a Család-barát műsoroldalára >>>

Olvasson tovább