Modern politikai irányzat: kereszténydemokrácia

A Vasárnapi újság október 19-i adásának tartalmából:

– Történelmi tény, hogy 2014-ben Magyarországon – tehát Európa kellős közepén – a kereszténydemokrácia három választáson is fölényesen győzött a szociáldemokrácia és a liberális demokrácia ellenében. A múlt hét végén lezajlott önkormányzati választás apropóján Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakcióvezetője mondja el a Vasárnapi újságnak, lehet-e nemzetközi hatása is a magyarországi választók három voksoláson is leadott egyértelmű üzenetének. Az IKSZ, a KDNP ifjúsági szervezete a legtevékenyebb közösség ebben a kategóriában. Tagjainak társadalmi kisugárzása azt értékelteti a fiatal nemzedékkel: modern politikai irányzat a kereszténydemokrácia.

Hallgassa meg!

– Több mint két évtizedes szünet után a hazai szénbányászat újraélesztésében reménykedhetnek az egykori bányászvárosokban. A kormány 2030-ig szóló energiastratégiája ugyanis energiafüggőségünk csökkentése érdekében szerepet szán a kőszénnek és a barnaszénnek is.

Hallgassa meg!

– Hozzávetőleg 350 ezer magyar állampolgár él és dolgozik tartósan, azaz egy évnél hosszabb ideje külföldön, többnyire az unió fejlettebb gazdaságú országaiban. A külföldi munkavállalás azonban – ellentétben a régebbi tendenciákkal – nem egy éltre szól. Van visszaút, és járnak is rajta, korszerű tudást, új gondolkodásmódot és tőkét hozva a hazába.

Hallgassa meg!

– A Magyar Rádió forradalmi napjai a 16 ponttól a Bródy Sándor utcai ostromon át a munkástanácsig. Az adóstúdiót 1956 októberében a Parlamentbe menekítették át, a jelképessé vált zenei anyag lemezeit az ifjúsági klubból szállították.

Hallgassa meg!

– „Hol ér véget a múlt?” Hatvan év a honismeret szolgálatában. Beszélgetés a Gyimesben élő Halász Péter néprajzkutatóval a Vasárnapi újságban.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – október 19., vasárnap, 6:00

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább