Buda Márton heti műsorajánlója

Buda Márton hetedik éve tolja a közmédia szekerét. Végigjárta a rádiózás ranglétráját; népszerű műsorát, a Talpra magyart három éve vezeti. Feleségével Diósdon él, három gyermek édesapja.

Hétfőn A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenyét ajánlom, a műsoron Sosztakovics és Sztravinszkij egy-egy népszerű műve szerepel. Választásomat az is motiválja, hogy évente legalább egyszer a Szimfonik Live kapcsán összefonódik a Petőfi Rádió és a szimfonikusok élete. A rockzenekarok és a klasszikus zenei együttes örömzenélését négy éve kezdtük el; a koncertek páratlan hangulatát idén Kolozsvár közönsége is megismerhette (Duna 0.20).

Kedden a Békéscsaba-Siófok Női kézilabda-mérkőzésre hívom fel a figyelmet. A találkozó azért is fontos, mert a szövetségi kapitány – a decemberi horvát-magyar közös megrendezésű Európa-bajnokság közeledtével – árgus szemekkel figyeli a hölgyek játékát. A felkészülési mérkőzések jól sikerültek, tehát: hajrá magyar lányok! (Duna 19.00).

Nemzeti ünnepünkön, csütörtökön először a Katonai tiszteletadást kapcsolom be. Talán nosztalgiából: én már nem voltam katona, de érdekel a ceremónia (M1 9.00). Ezt követően Dargay Attila klasszikussá vált rajzfilmjét, a Lúdas Matyit sokadszorra nézem meg: ez olyan mozi, amit nem lehet egyszerűen megunni (M1 10.45).

Pénteken a saját műsoromról szólnék néhány szót. A Talpra magyar – reggel a Petőfi Rádióval négyórás adásfolyamában a friss hírekre, az új zenékre helyezzük a hangsúlyt. Így nehezebb ugyan tervezni, csupán egy-két nappal az adás előtt áll össze a reggel. A spontaneitás fontos szerepet kap, s rugalmasan tudunk reagálni a világban történtekre (Petőfi Rádió 6.00-10.00).

Szombat legyen a kikapcsolódásé! Whoopi Goldberg szenzációs filmjén, az Apácashow-n nem fog az idő, talán csak a második része a jobb. Ne feledjük, a film ’92-ben készült, de a dalok még mindig „ülnek” és „ütnek” (M1 21.45).

Vasárnap repülőre ülök. A Fapad vadonatúj magyar sitcom, s az első három részén már nagyon jól szórakoztam. Simán megnéznék egyszerre két részt is; ez már régen történt meg velem magyar filmek esetében (M1 18.55)

Videó ajánló

Olvasson tovább