Hozzávalók a tésztához:
– 20 dkg lágy vaj
– 20 dkg porcukor
– 1 narancs reszelt héja
– 1 csipet fahéj
– 5 tojás
– 10-12 dkg darált mandula
– 20 dkg liszt
– 2 teáskanál sütőpor
– 8 dkg csipkebogyólekvár
Csoki rács:
– 5 dkg vaj
– 1,5 evőkanál kakaó
– 1 evőkanál porcukor
Tűzhely szélén sűrűre melegítjük. (tökéletes a radiátor is)
Elkészítés: A formát sütőpapírral kibélelem. Összekeverem a lágy vajat, a cukrot, a narancs lereszelt héját és a fahéjat. Egyenként hozzá keverem a tojásokat. Külön edényben a mandulát, lisztet és a sütőport is összekevertem, majd a krémhez adagolom. A tészta egyharmadát összekeverem a csipkebogyólekvárral. A maradék tészta felét belesimítom a tortaformába, a csipkelekváros tésztát rásimítom, majd a maradék világos tésztát is rákenem a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm.
Palacsinta:
– 20 dkg liszt
– 2 tojás
– 2 dl tej
– 2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz)
– 1 nagyobb alma
– ½ dl étolaj
fahéj, csipkelekvár, őrölt mandula, vagy dió, csoki öntet
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.