Sokzöldséges szárnyas ragu párolt rizskörettel

Párolt rizs

Hozzávalók:
– 40 dkg rizs
– 72 dkg víz
4 ek. étolaj
– 1 kis fej vöröshagyma
– só ízlés szerint

Készítése: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A kimért vizet forraljuk fel a sóval. Egy másik edényben hevítsük fel az olajon a rizst, amíg a rizs kifehéredik. Öntsük fel a forró vízzel, tegyük bele a vöröshagymát, majd fedjük le, és helyezzük be a sütőbe. 180 fokon 30 percig hagyjuk párolódni, majd vegyük ki a sütőből, és további 10 percig pihentessük.

Sokzöldséges szárnyas ragu

Hozzávalók:
– 80 dkg csirke, vagy kacsamell filé
– 1 dl étolaj
– 2 szál újhagyma
– 20 dkg sárgarépa
– 10 dkg petrezselyemgyökér
– 10 dkg zeller
– 10 dkg gomba
– 1 csokor bazsalikom
– só, bors ízlés szerint

Készítése: Mindent vágjunk fel vékony csíkokra. Hevítsük fel az étolajat egy serpenyőben. Amikor már nagyon forró, adjuk hozzá először a szárnyasmellet, majd a zöldségeket. Ízesítsük sóval és borssal. Csak addig pirítsuk, amíg a zöldség roppanós marad, de már nem nyers. Legutoljára hintsük meg a friss bazsalikommal.

Vissza a Család-barát műsoroldalára >>>

Olvasson tovább