Szeder Akusztik - Nézze meg a videókat!

Október 29-én, szerdán este 21 órától Szeder Akusztik a Petőfin.

Hallgassa meg a koncertet!

A zenekar tagjai:
Szeder-Szabó Krisztina – ének, gitár
Csizmás Andris – nagybőgő
Bakai Márton – hegedű, szanszula, melodika
Szabó Sipos Ágoston – ütőhangszerek

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő 2014 májusában jelentette meg Hab a tetején című debütáló albumát szintén Szeder névre keresztelt zenekarával. Életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik. Reggeli dal című szerzeményét több hazai rádió mellett már az MR2 Petőfi is játssza, és az együttes az MR2 Akusztik műsorába is meghívást kapott.

Szeder (Fotó: https://www.facebook.com/szederzene)
Szeder (Fotó: https://www.facebook.com/szederzene)

A Hab a tetején című albumon és az élő koncerteken Kriszti egyedi hangja, zenekari kíséretével alkotott izgalmas univerzuma, a dalok játékossága és humora egyszerre pörget fel (Reggeli dal, Lazsa dal), repít egy elvarázsolt világba (Szél) és csábít némi filozofálgatásra (Őszi dal). Lukácsházi Lucával közösen írt dalszövegei akár önálló művekként is megállnák a helyüket, de a zene által nyerik el azt a vibráló energiát, ami az egész produkcióból árad.

A Szeder-lemez hangfelvételeit Schram Dávid készítette, aki korábban többek között Harcsa Veronikával, Takáts Eszterrel, a Heaven Street Sevennel és a Budapest Bárral is dolgozott. A magánkiadású hétszámos anyag a 21. század lehetőségeit kihasználva közösségi finanszírozással készült el és jelent meg, lelkes kritikákat kapott, és az előkelő 3. helyre került a Deezer magyarországi albumlistáján. A lemezbemutatót május 17-én a budapesti Kino Kávézó mozitermében tartották telt ház előtt, és ezt koncertet azóta már számos további fellépés követte.

Szeder-Szabó Krisztina a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett, a Francia Sanzonverseny díjazottja, a Kecskeméti Utcazenész Találkozó fődíjasa. Énekel a legújabb Ivan & The Parazol-lemez három dalában is, és a Szeder-koncertek mellett rendszeresen fellép más formációkkal is, például a párkapcsolati sanzont játszó MeloDisztiK duóban és Csorba Lóránttal a Lóci játszik projektben, mellyel legutóbb a Ki Mit Tube internetes tehetségkutatón tűnt fel.

Szeder 2013 áprilisa óta koncertezik azonos nevű zenekarával. Felléptek már a Művészetek Völgyében és több más fesztiválon, valamint a Budapest Jazz Clubban, az IF Kávézóban és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban is – a Szimpla Kert pedig még egy koncertfelvételüket is megjelentette a tavalyi év legjobb fellépőinek szentelt Szimpla Garden Hits 2013 válogatásalbumon. A huszonéves tagokból álló együttesben a dalszerző-gitáros-énekesnőt remek zenészek kísérik: Csizmás Andris (nagybőgő) a Jónás Vera Experimentből, Szabó Sipos Ágoston (ütőhangszerek) a Budapest Nufolk Revolution tagságából lehet ismerős, míg Bakai Marci (hegedű) korábban Takáts Eszter zenekarában játszott, de zenélt már Dresch Mihállyal is.

A koncert közben készült felvételeket itt megnézheti:
Szeder: Elszállt egy hajó a szélben (Kex cover, feat: Császári Gergő)
Szeder: Támogatós
Szeder: Tündérdisznó

Forrás: facebook.com/szederzene

Még több Akusztik>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább