Észrevehetetlen cammogás és méretes lábnyomok az erdőkben...

A Közelről keddi adásának tartalmából:

– Észrevehetetlen cammogás, méretes lábnyomok az erdőkben. 150 éven át csak elvétve lehetett medvével találkozni az észak-magyarországi erdőkben, az utóbbi években egyre gyakoribbak az észlelések. Sőt szakértők szerint a barnamedve megtelepedett Nógrádban és Hevesben. Ezen a nyáron is láttak már vadállatot. A Zemplénben pedig farkasok élnek. Minek köszönhető, hogy rég nem látott csúcsragadozók tértek vissza? Kell-e tartani a megjelenésüktől? Mekkora populációt bír el a terület? Hogyan kezelik a medveállományt Szlovákiában és Romániában?

Hallgassa meg!

– Kiszuperált MIG-21-esekből építene légiflottát az Iszlám Állam, amelynek volt iraki pilóták segítenek a kiképzésben. Kell-e ettől tartani? Képes-e az iszlamista szervezetet repülőgépeket üzemeltetni? Hogyan próbálják kiszűrni az európai titkosszolgálatok azokat, akik csatlakozni akarnak az Iszlám Államhoz?

Hallgassa meg!

– Most még csak pár millió van forgalomban, de 4-5 év múlva akár 300 millió okosóra is lehet a világban, amellyel fizethetünk, telefonálhatunk, vagy amellyel pillanatnyi egészségi állapotunkat is felmérhetjük. Mire képes a technológia? Milyen funkciót kapnak a jövőben az órák?

Hallgassa meg!

– És még mindig tarol a Beatles: komoly összegekért kelnek el az együtteshez kötődő relikviák az árveréseken.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – október 21., kedd, 15:30

Korábbi adások >>>

Olvasson tovább