Megszavazta az Európai Parlament az új Európai Bizottságot

A Közbeszéd szerdai adásának témái:

– Elfogadták. Megszavazta az Európai Parlament a Jean-Claude Juncker – vezette új Európai Bizottságot. Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos lesz. Brüsszeli tudósítónkat kapcsoljuk.

– Drágább gigabájtok. A kormány jövőre az internet-szolgáltatásra is kiterjesztené a távközlési adót. A lépéstől mintegy 20 milliárd forintos többletbevételt várnak. Elemzők szerint viszont, ennek többszörösére is rúghat a szolgáltatók adóterhe. Visszaszorul-e a hazai internet-használat, vagy a felhasználók képesek lesznek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez? Laufer Tamást, az Informatikai Szövetség elnökét kérdezzük.

– Elnökválasztás. Meg kell győzni a román többségi társadalmat arról, hogy az autonómia nem ellenük szól- vallja az RMDSZ államelnök-jelöltje, aki kampányt jó alkalomnak tartja a magyar közösség álláspontjának széles körű megismertetésére. Kolozsvári stúdiónk vendége Kelemen Hunor.

– Választások Ukrajnában. A kárpátaljai magyarság számára fontos, hogy megfelelő képviselete legyen az ukrán parlamentben. Brenzovics László KMKSZ-elnököt, a vasárnapi ukrán parlamenti választások küszöbén, esélyiről kérdezzük.

Műsorvezető: Csete Bea
Szerkesztőség. vezető: Hajdú Gábor
Felelős szerkesztő: Tótfalusi András

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább