Czifra Szilvia heti műsorajánlója

Czifra Szilvia az ezredfordulón lépte át először munkatársként a Magyar Rádió küszöbét. A hallgatók nevét leginkább a magazinműsorokból ismerik. Szilvia szívének – noha ízig-vérig pesti – a Hajnal-Táj, a vidék magazinja a legkedvesebb.

A Virágzó Magyarország azért tetszik nekem, mert a bevezetőben elmondottak szerint is a Kossuth Rádiós profilomhoz, a vidékjáráshoz, a vidéki Magyarországhoz kapcsolódik. Nagyon szeretem azokat a sorozatokat, amelyek népszerűsítő formában mutatják be az országot (Hétfő, Duna 9.05).

Kedden egy klasszikust, A revizort jelelöltem meg. Gogol és az orosz irodalom egyik legnépszerűbb művét a Csíki Játékszín művészeinek előadásában láthatjuk. Mindenképpen megnézem, mivel a Vörösmarty Gimnáziumban drámatagozatán végeztem, s a színházművészet nagyon közel áll hozzám. Másrészt férjem partiumi, így a csíkszeredaiak produkciója őt is, meg engem is érdekel (Duna 23.30).

Műsoraimban nagyon sokat foglalkoztam állatvédelmi témákkal, egyszer még állatvédő-kitüntetésben is részesültem. Azért, hogy ne csak beszéljek róla, otthon egy tündéri tacskóm is van, így szerdán a Veszélyeztetett állatokra hívom fel a figyelmet (Duna 9.40).

A csütörtököt kezdjük a Hajnal-Tájjal! Jómagam is sokszor ébresztettem a hallgatókat határon innen és túl. Nagyon szeretem az összeállítást, minden – a vidékhez és határon túli vidékhez is – kapcsolódó érdekes és izgalmas információt megtudhat belőle a korán kelő (Kossuth Rádió 5.11-6.00).

Pénteki választásom a szívem másik csücske: a délelőtti Napközben.  Megszámlálhatatlan műsorát vezettem, nagyon jól ismerem a csapatot. A hét utolsó munkanapján a kiskerttulajdonosok Bozsik gazdától kaphatnak hasznos információkat (Kossuth Rádió 9.00-10.00).

E héten a Szombat délelőtt ugyan rövidebb, de aki szereti az igazán szép, emberi történeteket, az semmiképpen se hagyja ki! Jó hallani, hogy emberek segítenek egymáson, emellett az éteren keresztül sok helyi közösség példaértékű kezdeményezése is követőkre találhat (Kossuth Rádió 11.00).

Vasárnapi választásom a halottak napjához kapcsolódik. Charpentier: Grand Office des morts művének magyar megfelelője talán: a holtak szolgálata. A nagy francia szerző több művét gyűjti csokorba e címen a barokk zene egyik legismertebb előadója, a Les Arts Florissants együttes (Bartók Rádió 9.30).

Videó ajánló

Olvasson tovább