Mustáros-petrezselymes krumplifőzelék

Hozzávalók:
-70 dkg tisztított burgonya másfél centis kockákra vágva
– 1 közepes fej vöröshagyma finomra aprítva
– 3 ek olíva olaj
– 1 ek vaj
– 2 gerezd fokhagyma
– fél liter alaplé vagy víz
– 1 tk só
– 1 csokor friss petrezselyemzöld
– 2 kk dijoni mustár
– 1 dl tejszín
– 1 ek étkezési keményítő
– frissen őrölt bors

Elkészítése: A hagymát az olaj és a vaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem. Finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát, ráborítom a burgonyát, a petrezselyem finomra aprított szárát is rászórom, felöntöm az alaplével, megsózom, borsozom és fedő alatt 12-13 perc alatt majdnem teljesen puhára főzöm. Ha ez megvan, egy bátor merőkanálnyit a petrezselyemzöld kétharmadával pürésítem, majd visszaöntöm az alaphoz. Elkeverem. A tejszínhez egy kisebb keverőtálban hozzáadom a mustárt (érdemes jobb minőségűt használni) és a keményítőt, csomómentesre keverjük és a főzelékhez adjuk. Besűrítjük, ízesítjük, ha kell majd friss petrezselyemmel, pár csepp olívaolajjal tálaljuk.

Vissza a Család-barát műsoroldalára >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább