Életvitelt segítő eszközök látássérülteknek

A Napközben november 21-i adásának tartalmából:

– Fiatal Vállalkozók Hete november 17. és 21. között
A fiatalok mindössze 3,7 százaléka vállalkozó, miközben a KKV szektor adja az ország gazdaságának egyik leglényegesebb elemét. Hogyan válhat valaki vállalkozóvá? Ki, miért vagy miért nem választja ezt a formát? Mi kell ahhoz, hogy egy ötlettől eljusson valaki egy jól működő vállalkozásig?

Hallgassa meg!

– Életvitelt segítő eszközök látássérülteknek
A vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét segítő eszközöket, köztük a legújabb fejlesztéseket is bemutatták a Látássérült Emberek Segédeszköz Konferenciáján, ahol széles körben bemutatták azokat a szolgáltatásokat, technikai lehetőségeket, amelyek a fizikai és kommunikációs akadálymentesítés terén segíthetik az érintetteket.
Mit takar pl. a digitális újságos, az eRikkancs szolgáltatás, hogyan lehet érintőképernyős telefont vakon használni, mobil készüléken keresztül ügyeket intézni, fehér bot helyett ultrahang segítségével tájékozódni?

Hallgassa meg!

– QR-kódokkal tájékozódhatnak a turisták Keszthelyen
Egyre több helyen használják a QR kódokat turisztikai nevezetességeknél, nemzeti parkokban. Eltűnőben az útikönyvek és a térképek. Hogyan alakulnak át a turisztikai szokások?

Hallgassa meg!

– Bozsik show
Vacogós leander, fázós muskátli. Hogyan teleltessük át balkon növényeinket? Kertészeti tanácsok Bozsik gazdától.

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Napközben – november 21., péntek, 9:00

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább