Wondawulf: Classic Mix – PREMIER

Hogyan hat Mozart a klubzenére? Ma 20 órakor a Kultúrfitnesz adásából kiderül! Kovács Jeromos „Wondawulf”, a Petőfi Rádió vezető rezidens DJ-je a klasszikus zene és a mai modern elektronikus zene találkozását tetten érő, exkluzív mixet készített, amely november 20-án este, a Petőfi műsorában hallható elsőként.

Bár távoli műfajokról van szó, a klasszikus zene mégis hatással van a kortárs elektronikus tánczenére – állítja Kovács Jeromos, a Petőfi rezidens DJ-je. És most ne elsősorban a népszerű komolyzenei darabokat show-műsorszerűen színpadra állító előadók repertoárjára gondoljunk. A klasszikus zenei dallamokat, formákat, fordulatokat és mintázatokat a legnépszerűbb DJ-k és producerek is előszeretettel alkalmazzák mixeikben, még ha néha nem is könnyű felfedezni ezeket az utalásokat.

DJ Wondawulf hosszú heteket töltött azzal, hogy felkutassa a klasszikus zene és a kortárs elektronikus tánczene találkozásának legizgalmasabb példáit – ezekből állította össze a Petőfi Rádióban ma este debütáló Classic Mixet. A válogatásba trap, twerk, dubstep, drum&bass és hiphop darabok is bekerültek. Egyes zenei részek, mint például Mozart Kis éji zenéje, egyértelműen utalnak klasszikus zenei művekre, máshol inkább absztrakt módon jelenik meg a klasszikus hatás.

Wondawulf mixében ismert és népszerű popdalok részletei is elhangzanak, így ma este például az is kiderül, hogyan szól John Newman hárfával, vagy éppen Avicii csemballóval!

Wondawulf: Classic Mix – november 20., 20:00, Petőfi Rádió

Olvasson tovább