Eleven>Jónás Vera Experiment

Jónás Vera Experiment A38-as koncertfelvételét hallhatjuk az Elevenben

Jónás Vera a fiatal magyar zenészgeneráció egyik legtehetségesebb és legígéretesebb tagja. Többéves zenei múltját és karrierjét a London Centre for Contemporary Music School-ban idén szerzett diplomájával erősítette meg. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival. Magyarországon a Jónás Vera Experiment nevű zenekarral zenél, melynek tagjai Dés András (ütőhangszerek) és Csizmás András (nagybőgő).

Vera énekes, dalszerző és gitáros. Saját szerzeményeit játssza, a koncertjein és a felvételein élő elektronikát használ (loop, delay) és saját magát kíséri gitáron. Modern és személyes könnyűzene, amit játszik – a besorolásnál leginkább azt mondhatnánk műfaji kategóriaképpen, hogy „Jónás Vera”, utalva ezzel egyediségére, a zenéhez való egyedi hozzáállására.

Jónás Vera egy olyan jelenség, amelyre érdemes figyelni! Felfelé ívelő karrierje legszimbolikusabb példája, hogy 2012 áprilisában beválasztották aközé a harminckét zenész közé, aki az amerikai Külügyminisztérium, a US Department of State és az amerikai ‘Bang on a Can’ szervezésében és finanszírozásában megvalósuló OneBeat programban részt vehetett.

A szeptember 10. és október 7. között a OneBeat program keretén belül, két hét műhelymunkát követően a világ 21 országából érkező 32 résztvevő elindult egy tizenhat állomásos turnéra Floridától egészen New Yorkig. A OneBeat turnét követően New York több undergrund helyén adott Vera szólókoncertet, majd október 13-án a Kennedy’s nevű manhattani klubban Németh Ferenc, New Yorkban élő és szinte már világhírű, magyar származású jazz dobossal is zenéltek közösen.

A 2013. év egy nagy sikerű MR2 Akusztik koncertfelvétellel indult a Rádió 8-as stúdiójában, március 22-én pedig bemutatásra kerül a Trafó Kortárs Művészetek Házában a Goda Gábor által rendezett „egy meg egy az egy” című Artus-előadás, melyben az egyik zenei alkotó és zeneszerző Jónás Vera volt.

Az év pedig további izgalmakat tartogat számunkra, hiszen 2013 májusában belevágunk a Jónás Vera Experiment első stúdióalbumának felvételeibe, hogy 2013 őszén Vera és a zenekar első nagylemezével örvendeztethessük meg a közönséget!

A zenekar tagjai:
Jónás Vera – ének
Csizmás András – nagybőgő
Dés András – ütőhangszerek
Vendég: Fenyvesi Márton – gitár

Forrás: a38.hu

Még több Eleven>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább