Vasárnapi újság: Régen ellenségesek voltak, most ellenérdekeltek, de kémkednek!

A Vasárnapi újság november 23-i adásának tartalmából:

A Lajtától a Királyhágóig a magyarság egy és oszthatatlan. Az államhatáron túli nemzetrészek fontosak a belső magyarországi társadalom erősítéséhez, fejlődéséhez is. A Magyar Állandó Értekezleten Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Tőkés László európai parlamenti képviselő nyilatkozott a Vasárnapi újságnak.

Hallgassa meg!

Az Európai Unió vezető bürokráciáját közelebb kell hozni a kontinens polgáraihoz – jelenti ki Schöpflin György európai parlamenti képviselő. A politikus szerint a hierarchia csúcsán is felismerték már, hogy a tagállamok mintegy félmilliárdnyi lakosa távolinak érzi az apparátus tevékenységét, és a központ döntéseit.

Hallgassa meg!

A magyar gazdaság fejlődéséhez fontos, hogy az innováció széles körben elismert, nagyra értékelt szellemi érték legyen, a műszaki gondolkodást a piac vezérelje. Az innovációs nagydíj pályázatának kihirdetésén három, világszínvonalú terméket előállító magyar cég vezetője tárja fel stratégiai javaslatait.

Hallgassa meg!

Kémek, ügynökök ma is működnek földkerekség társadalmaiban. Az egykor ellenséges titkosszolgálatoknak nevezett hálózatokat ma szelídebben, ellenérdekelt feleknek említjük, de rejtett működésük így is nagy károkat tud okozni a gazdaságban, a politikai folyamatokban – derült ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában tartott visszatekintő tanácskozáson.

Hallgassa meg!

A Vasárnapi újság reggel 6 órakor kezdődik.

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább