Keleméri báránysült slambuccal

Hozzávalók 4 fő részére:
– 80 dkg báránykaraj
– 50 dkg krumpli
– 10 dkg mangalicaszalonna
– 2 tojás
– 20 dkg liszt
– só, bors

A bárányhúshoz a páclé:
– 2 gerezd fokhagyma
– 5 borókabogyó
– 2 ág kakukkfű
– 1 ág rozmaring
– 2 babérlevél
– 3 liter víz
– 18 dkg só
– 5 dkg cukor

Elkészítése: A vizet felforraljuk, az összezúzott fűszerekre öntjük, majd hozzáadjuk a sót is és hagyjuk kihűlni.
Ezt a páclevet szűrjük a húsra és hagyjuk pácolódni 5 órát, majd lemossuk. A slambuchoz 2 tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk szép nagy lebbencsre. A szalonnát kisütjük és kivesszük a zsírból. A zsír felében futtatjuk meg az apróra vágott krumplit, majd felöntjük kevés vízzel, vagy húslevessel.
A lebbencseket kevés maradék zsíron egészben pirítjuk meg, majd sós vízben kifőzzük. Ebbe töltjük majd a krumplis töltelékünket.A húst egy forró serpenyőben körbesütjük, majd sütőbe tesszük, 120 fokra, vastagságtól függően 5-10 percre. Sütés után 10 percig meleg helyen pihentetjük.
A slambuc körettel, kevés pecsenyelével és házi savanyúsággal kínáljuk.

Vissza a Család-barát oldalára>>>

Olvasson tovább