Illatos borban párolt szarvas gerinc, szalonnás zöldfűszeres szalvétagombóccal

Hozzávalók:
– 1,2 kg szarvashús
– 5 dkg só
– 15 dkg liszt
– 2 g őrölt bors
– 1,5 dl olaj
– 5 g friss kakukkfű
– 4 dl vörösbor
– 5 g tárkony
– 2 db alma
– 5 g borókabogyó
– 1 db narancs
– 15 dkg kenyérkocka
– 5 g fahéj
– 10 dkg szalonna
– 5 g szegfűszeg
– 2 dl tej
– 12 dkg cukor
– 15 dkg csipkebogyó lekvár

Elkészítés módja: A szarvashúst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és pihenni hagyjuk. Ezalatt egy jóízű gyümölcsös forralt bort készítünk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalukat forró zsiradékban hirtelen megpuhítjuk. Egy lábasba szedjük, majd ráöntjük a forralt bort, és a hús puhulásáig lassú tűzön rotyogtatva pároljuk. Amikor a hús megpuhult szilvalekvárral ízesítjük és sűrítjük a mártásunkat.

Szalvétagombóc: Apró kockákra vágjuk a kenyeret, sózzuk, borsozzuk, friss zöldfűszerekkel ízesítjük, tejjel, apróra vágott szalonnával, tojással lazítjuk, majd liszttel egynemű masszát készítünk belőle. Főzzük, majd forró serpenyőben megpirítjuk.

Vissza a Család-barát oldalára>>>

Olvasson tovább