Zöldséges erdeigomba-leves

Hozzávalók:
– 30-40 dkg fagyasztott erdei gomba
– 5 dkg vaj
– 1 közepes vöröshagyma
– 1 fehérrépa
– 1 sárgarépa
– 1 kis cikk zeller
– 1 csokor petrezselyem zöldje
– 1 evőkanál liszt
– só

Elkészítés módja: A vajon megdinszteljük a meghámozott, felkarikázott hagymát, répát. petrezselyemgyökeret, zellert. Ha már félig puhák a zöldségek, rádobjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, felengedjük másfél liter vízzel. Beledobjuk a fagyasztott gombát (nem olvasztjuk fel előtte, csak folyó víz alatt alaposan átmossuk). Ízlés szerint sózzuk. Pár perc alatt készre főzzük.

Vissza a Család-barát oldalára>>>

Olvasson tovább