A képeslapok története

Csütörtökön 9 órától a következő témákkal jelentkezik a Napközben a Kossuth rádióban:

– Támogatott döntéshozatal – Az új Ptk. jelentősen módosította a cselekvőképességre vonatkozó rendelkezéseket, és bevezette a támogatott döntéshozatal jogintézményét. Működik-e és hogyan ez az új jogintézmény? Az idei év tanulságairól kérdezzük szakértőinket.

– Kezdődik a téli szünet, ami a gyerekeknek örömet, a szülőknek gondot jelent. Nem mindegy, hogy két hétig hol van a gyerek, mit csinál. Sokan felteszik a kérdést: hova engedjem, hová vigyem, ha jó az idő vagy akkor, ha rossz?

– Társkeresés télen – Az ünnepek közeledtével sokan rádöbbennek arra, hogy egyedül vannak és magányosak is. Megnő a társkeresők, a társkereső oldalakra regisztrálók száma. A magánytól való félelmükben vajon belemennek olyan helyzetekbe, kapcsolatokba, amelyeket egyébként nem vállalnának?

– Képeslap itt, képeslap ott, képeslap mindenütt. Száz-száztíz évvel ezelőtt, amikor rohamos népszerűségre tett szert, a legelterjedtebb szenvedély, hóbort, időtöltés, szórakozás, hobbi volt. De vajon hová tűntek mára a karácsonyi képeslapok? Vajon vannak még és kik azok, akik így küldenek még egymásnak üdvözletet? S ha nem ily módon, akkor hogyan juttatjuk el jókívánságainkat szeretteinkhez? Telefonon, közösségi oldalakon, e-mail-ben?

Napközben – Kossuth – december 18., csütörtök, 9:00

Vissza a Napközben oldalára>>>

Olvasson tovább