Domovina: Hegyimentő kutyák

A szlovák magazin január 26-i adásának témái:

– Különleges kisvonat Kelet-Szlovákiában
Szlovák kollégáink segítségével anyaországunk természeti kincseit és érdekességeit mutatjuk be. Találkoztak-e már a Magda és Ľubka névre hallgató mozdonnyal?Tudják-e, hol született Pavol Emanuel Dobšinský, a szlovák meseírás fejedelme? S miért nincsenek egy vasúti alagútban sínek? A következő, Kelet-Szlovákiában forgatott riport választ ad e kérdésekre.

– Hegyimentő kutyák
Az ember legjobb négylábú barátja a kutya, s bizony sok területen pótolhatatlan munkatársa is. A következő rövidfilm a Szlovák Hegyimentő Szolgálat háza tájáról érkezett, s talán egyetértenek velem abban, hogy sokkal nyugodtabban járhatjuk a hegyeket, ha tudjuk, bármi baj történik, a kutyák is a segítségünkre sietnek.

– Amatőr fotográfus
Egy olyan amatőr fotóst mutatunk be,akit még fiatalon elvarázsolt a Magas – Tátra. 30 évvel ezelőtt ott kérte meg a felesége kezét, és a nászutat is a Tátrában töltötte a fiatal pár. Azóta Szlovákia az életük része lett, gyakran felkeresik, természetesen mindig fényképezőgéppel. Azért téma itthon is akad bőven, például a Magyar Parlament kupolájának tetején.

– Ízelítő egy nemzetközi cimbalomkoncertből
Következő, a február 2-án jelentkező Domovinából vett ízelítővel búcsúzunk . Akkor nézhetik meg a Kerencsár Viktória cimbalomművész és a Budapesti Szlovák Intézet közös rendezésében létrejött nemzetközi újévi cimbalomkoncerten készült összeállításunkat.

Domovina – M1 – január 26., hétfő, 13:30
Ismétlés – Duna – január 27., kedd, 7:00

Szerkesztő: Antala Zsuzsanna, Klausz Karola
Operatőr: Szél Zsolt, Kajtsa Zoltán, Dörflinger László, Leopold Henzély
Vágó: Násztor Róbert, Székely Attila, Miroslav Vadaši, Ladislav Csiky

Vissza a Domovina műsoroldalára >>

Videó ajánló

Olvasson tovább